Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du har väl inte glömt?

I dag är det sista dagen att lämna in deklarationen. Är du ute i sista minuten? Ta det lugnt. Allehanda Media ger dig några snabba sista minuten-tips.

Så hur är det bästa sättet att lämna in deklarationen i sista minuten?

-Lämna elektroniskt! Det kan vara lite tryggare då man får en bekräftelse på att deklarationen verkligen kommit in, säger Magnus Vikström sektionschef vid Skatteverket i Östersund.

Vad är viktigt att tänka på?

- Man ska komma ihåg att föra över belopp från bilagor som bland annat näringsbilagor, till själva huvudblanketten. Det kan många glömma bort.

Att fler och fler numera lämnar in deklarationen elektroniskt ser Magnus Vikström som positivt.

- Det är även äldre som skickat in elektroniskt numera. Målsättningen är att 60 procent av de som teoretiskt kan lämna in elektroniskt ska göra det. Men vi har en bit kvar.

I Kramfors hade drygt 30 procent eller 5016 personer lämnat in deklarationen elektroniskt på måndagseftermiddagen. I Sollefteå låg siffran på 29,5 procent, Örnsköldsvik 31 procent och i Härnösand hade 34 procent valt att lämna in elektroniskt.MADELENE HOLMGREN
0660-29 55 53