Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drott invigde nya hallen med seger

1936. Annebergs IK bildades. Snart bytte klubben namn till Drott.

Resten är handbollshistoria med tio SM-guld. Nu är man vara på väg igen. I nya Halmstads arena som invigdes med seger över Redbergslid, 33-27 (14-15).

Handbollsbakelsen - med plats också för andra evenemang - ligger vid gamla Sannarpshallen och har kostat 360 miljoner kronor. Den är en satsning av Halmstads kommun.

Elitmatchen på söndagen blev försenad efter problem med strömförsörjningen.

Men till slut kunde invigningsmatchen avgöras, den mellan de två klubbar som dominerat svensk handboll under massor av år.

Över 4 000 biljetter hade sålts och de flesta hade bänkat sig i den nya hallen.

Gamla Sporthallen med svett och stolta anor i väggarna skall rivas. Nu monteras skapelsen ner, och med den mosaikdekorationerna på fasaden av konstnärskollektivet Halmstadsgruppen.

Seger i den sista matchen i Sporthallen förra lördagen mot Lindesberg.

Nu vinst mot ärkerivalen RIK i den nya. Och slutspelsplats i tabellen.

Drott vann SM-guldet senast 2002 med artisten och legendaren Magnus Andersson som spelande tränare.

Vi ska etablera oss i toppen igen, efter några ekonomiskt tuffa år. Arenan, ja, vilken fantastisk upplevelse med så många åskådare i dag. Det har varit ett sånt tryck, vi sålde till och med ut en del av pressplatserna. Jag hoppas det håller i sig, säger Drotts ordförande Lasse Karlsson till TT.

Övriga resultat: Alingsås-Hammarby, 24-23, Lugi-Ystads IF, 28-30, Helsingborg-Guif, 30-33 och Kristianstad-H43 31-24.