Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drönare dödade minst 14 i Pakistan

Minst 14 människor dödades i två olika anfall som förarlösa amerikanska plan genomförde i samma område i nordvästra Pakistan på torsdagen.

Den första attacken mot byn Dattakhel i Norra Waziristan kom vid middagstid och dödade två misstänkta jihadister som hyrde ett hus med gäststuga, uppgav en myndighetsperson i den närmaste tätorten Miranshah. Nästa attack, på kvällen, genomfördes av fem drönare i en attack i området Ambarshaga. Minst sju robotar avfyrades, som dödade minst 12 människor. Säkerhetsmän sade att dödstalet kunde komma att stiga.

På senare tid har USA genomfört många liknande drönarattacker mot misstänkta al-Qaida- och talibanfästen i klanområdena vid gränsen mot Afghanistan.

Pakistans regering fördömde officiellt attackerna, men påstås samarbeta i tysthet enligt bedömare. En amerikansk senator avslöjade i ett kongressförhör tidigare i år att Pakistan upplåter en flygbas åt de amerikanska obemannade planen.