Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart i kvalet: Nu sitter FV i förarsätet

Friska Viljor sitter i förarsätet i kvalet till division 2 inför returen mot IFK Östersund.
3-2 i första mötet på Olympia i Bredbyn efter en riktigt bra FV-insats där man framför allt under den första halvleken övertygade stort i sitt spel.

– Jag är mycket nöjd över resultatet och över grabbarnas arbetsinsats i matchen, sa FV-tränaren Josip Pavic efter matchen.

Relaterat: Se hela matchen i repris

I kraft av att de spelat division 2 fotboll under hela säsongen gällde IFK Östersund som knappa favoriter trots att de fick börja på bortaplan. Men det var innan domaren Ulrik Ulander blåste igång matchen. För ganska tidigt fick vi klara besked om att Friska Viljor inte alls visade någon respekt för division 2 laget utan de tog hand om taktpinnen direkt.

– Första halvleken var riktigt, riktigt bra, precis som jag ville att vi skulle spela, sa också Josip Pavic.

Friska Viljor spelade aggressivt och satte hög press på IFK Östersunds planhalva och på så sätt skapade man också ett rejält tryck på Östersund som hade stora problem att freda sig. Inte bara i början av matchen, utan i stort sett under hela första halvlekens 45 minuter.

– Det här var nog en av våra bästa halvlekar under hela säsongen, betygsatte FV-tränaren.

FV fick tidig målmässig utdelning. 1-0 redan efter 9 minuter genom Johan Vestin som från 25 meter placerade bollen elegant i målvakten Johan Andersson högra hörn.

En annan hårt arbetande mittfältare i FV, Toby Davis ökade på till 2-0 i 33:e minuten och det var fullt rättvist så långt.

Östersund fick dock en snabb reducering. Bara två minuter efter Davis mål gjorde Anders Eriksson 2-1 som blev 3-1 genom Tom Bongay innan halvleken var över.

Bättre Östersunds spel i den andra halvleken och gästerna fick också ett oerhört viktigt reduceringsmål genom inhopparen Viktor Ageskär.

Men FV höll i alla fall undan och har nu 3-2 att gå på inför returen på Jämtkraft Arena på lördag.

Kval till division 2

Friska Viljor-IFK Östersund 3-2 (3-1)

FV: Johan Vestin, Toby Davis och Tom Bongay.

Ö: Anders Eriksson och Viktor Ageskär.

Domare: Ulrik Ulander Husum

Publik: 276