Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Moliden

Moliden fick bästa möjliga inledning på säsongen i division 2.
Vad sägs om 3–0 och en väl genomförd match från första till sista minut?

Moliden slutade på fjärde plats i division 3 förra säsongen och efter omgörningen av seriesystemet på damsidan fick laget en plats i nya division 2 mellersta Norrland.

Där har fem ångermanländska lag fått sällskap av sex lag från Medelpad och Jämtland – och för Moliden stod Häggenås för motståndet i premiären.

– Eftersom vi aldrig har mött dem var det svårt att veta hur det skulle gå, men jag trodde att det skulle bli tuffare än så här, säger Niklas Lundberg efter solklara 3–0 på bortaplan.

– Vi rullade boll och spelade precis som vi ska. I första halvlek spelade vi ut dem fullständigt och kunde ha gjort både fyra och fem mål.

Nu blev det "bara" två mål innan halvtid och ett därefter, men det var hur som helst en premiär med mersmak för Moliden.

– Bättre start än så här går det inte att få, säger Lundberg, som trots drömstarten inte vill bygga upp några större förväntningar inför fortsättningen.

– Just eftersom många av lagen är nya bekantskaper för oss är det svårt att säga hur det ska gå. Men nog ska vi kunna spela oss till nytt kontrakt, två lag ska vi ha bakom oss.