Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömöppning av kvalet - AIK HC Härnösand ordnade femetta i Boden

AIK Hockey Härnösand fick bästa tänkbara start av Division 1-kvalet.
Trots ett publikstöd med närmare 1300 (!) hemmasupportrar på plats besegrades Bodens HF med 5–1 i kvalpremiären på bortais.

Det var en belåten Härnösandstränare som svarade i telefon uppe i Boden på lördagskvällen.

– I första perioden syntes det att vi inte spelat match på en månad, men vi jobbade oss smart in i matchen, svarar Dick Molin efter att ha förlorat skotten i premiärakten med 11–4.

Trots det var Härnösand i ledningen inför den andra perioden.

– Vi tog ledningen i powerplay – och just spelet i specialteams blev vårt segervapen i dag. Vi gjorde nämligen ytterligare ett PP-mål samt två kassar i boxplay också, berättar Molin.

Spelade Boden enligt rapporterna?

– Ja, de försökte spela "Luleå-hockey" med dumpning och sedan sätta stenhård press på oss. Men precis det där spelet har vi blivit utsatta för under stora delar av säsongen i Hockeyettan och då av vassare motståndare. Killarna agerade konsekvent och grejade spelet i egen zon alldeles utmärkt, berömmer Dick Molin.

Inför sista perioden var Härnösand i en 2–1-ledning, men under den fjärde periodminuten kom både 3–1 och 4–1.

– Vi fick upp ett bättre passningstempo allteftersom, så i den sista perioden var det rätt bekvämt att stå i båset, sammanfattar Molin som fick se nyförvärvet Vincent Andersson lura upp den före detta SHL-målvakten Mattias Modig på läktaren för att fullborda femettan – i boxplay.

Nyförvärvet från SK Lejon gjorde där sitt tredje mål för kvällen.

– Det märks att Vincent har haft en positiv säsong bakom sig. Han vill ha pucken, han äger den när han har den och gör i stort sett alltid något bra med den, konstaterar Dick Molin och ger Vincent Andersson det högsta betyget av utespelarna och ett extraplus till målvakten August Magnefors.

Under söndagen väntar möte med det andra division 2-laget Överkalix, ett lag som förlorade sin öppningsmatch i kvalserien mot Brunflo med 4–7.

– De har ett mer rutinerat gäng som inte jagar runt lika mycket. Där blir det viktigt att det är vi som driver tempot, men med kontroll så vi inte tappar bort gubbar i vår press för högt upp i banan, avslutar Dick Molin.

Läs mer: Segersång hos Aik Hockey Härnösand – lägligt inför kvalet

Läs mer: TV: Härnösandscoachen: "Hans inhopp var lite likt Brashear"

Här är det senaste som hänt i Ångermanland