Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmar används för en inre läkning

Den som ville veta mer om drömmar och drömtydning kunde i helgen bege sig till nya magasinet i Ramvik. Louise Minerva -Li Frostegren, från Stockholm, ledde där en drömkurs.

– Drömkursen ger insikt, kunskap, andlig och personlig växt, säger hon.

Kursdeltagarna, nio kvinnor, kom från Hudiksvall, Sundsvall, Härnösand, Ramvik och Bispgården. Drömkursen arrangerades hos Kristina Dahlin.

– Vi tolkar drömmar och använder budskapet som kommer fram kreativt. Vi håller också på med drömhealing och vi använder drömmar för inre läkning så att vi blir helare, mer mogen och tryggare, säger Minerva - Li.

Kursen innefattade bland annat drömtolkning, drömspel, drömhealing och andra övningar.

– För kursen ger mig en inre känsla av lugn och glädje. Den ger mig inre kvalitéer och jag mår bra, berättar Eva-Marie Berglund som är en av deltagarna på kursen.

Innan kursen skulle deltagarna ha förberett sig med att skriva ner minst två drömmar och känslan de hade vid uppvaknandet. Under kursen fick de redskap att tolka sina drömmar.

– Jag har lärt mig om symbolik dels genom att lyssna till andras drömmar men även med hjälp av vår handledare som hjälper oss att förstå drömmen, säger Gunnel Oldemark som också deltog i kursen.

Louise Minerva -Li Frostegren har en fil kand, är drömterapeut och har studerat alternativa behandlingsformer, livskunskap och drömkunskap.

År 1992 startade hon den första heltäckande utbildningen i drömterapi i Sverige. Hon har även grundat DrömCentrum, vilket är ett forum för drömintresserade.