Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömlottning för Frankrike till VM

Regerande världsmästaren Italien fick en gynnsam lottning till fotbolls-VM i Sydafrika i sommar. Detsamma gällde silvermedaljören från 2006, Frankrike.

De stora nagelbitarna ser i stället ut att bli grupp D och G.

Italien, som knep det senaste VM-guldet i fotboll, ser ut att ha goda möjligheter att gå vidare från gruppspelet också i Sydafrika 2010. Ingen av motståndarna i grupp F - Paraguay, Nya Zeeland eller Slovakien - är motståndare som skrämmer. Tur i lottningen, i alla fall på pappret, hade också silvermedaljören från 2006, Frankrike. Landet var inte seedat inför lottningen och riskerade riktigt tuffa matcher. Men man fick det på förhand lättaste motståndet från den seedade lottskålen - värdlandet Sydafrika, och inte heller Mexiko eller Uruguay ska vara omöjliga uppgifter. Sydafrika-Mexiko blir för övrigt premiärmatch i turneringen.

Den enda nordiska deltagaren, Danmark, får däremot tufft motstånd i grupp E. VM-kvalets suverän Holland lär bli den svåraste nöten att knäcka tätt följt av Kamerun, med Interanfallaren Samuel Eto'o i spetsen.

Portugal, som precis som Danmark var med i Sveriges VM-kvalgrupp, hamnade i en grupp som ser ut att bli en av de mest rafflande. Femfaldiga världsmästaren Brasilien, outsidern Elfenbenskusten och Nordkorea är de övriga lagen i grupp G. Om Nordkorea ser ut att bli slagpåsen i grupp G, blir Australien det förmodligen i grupp D. Där väntar en annan afrikansk joker i form av Ghana, svårspelade Serbien och inte minst Tyskland.