Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drabbad av mordbrand - och inbrott

Inte nog med att rullstolsburne Hans Byström från Skarped blev svårt misshandlad och fick sitt hus nedbränt. Nu har tjuvar länsat hans gård på det lilla som fanns kvar.

Annons

Det var natten mot söndag den 3 maj som Byström misshandlades och lämnades i sitt brinnande hus för att dö. Han räddades mer eller mindre av en slump, då två förbipasserande poliser i grevens tid lyckades dra ut honom från det övertända huset.

Hans Byström fördes till sjukhus och det upptäcktes då att han även utsatts för ett kraftigt övervåld, med svåra skador som följd. Under tiden på sjukhuset har han dock lyckats återhämta sig ganska bra.

Men nu kommer nästa bakslag. Natten mot söndag smög några inbrottstjuvar omkring vid det nedbrunna huset. De tog sig in i garaget och lastade en släpvagn, Byströms egen för övrigt, med diverse verktyg och maskiner och körde därifrån.

Enligt polisen finns vittnesuppgifter om en bil, en vit sedan, som setts i närheten av brottsplatsen. Om inbrottet har med mordförsöket på Hans Byström att göra, eller om det helt enkelt är någon som passat på att stjäla medan den skadade mannen ligger på sjukhus, är oklart.

– Det går inte att svara på om det skulle vara samma gärningsman eller inte, det kan man bara spekulera i, säger B-O Lundberg på Sollefteåpolisen.

Polisen söker nu ytterligare vittnen till stölden.