Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Donald redo för hockeykrig

/
  • Donald is back, men får vänta ett tag till innan det blir ett ispass med sina Modopolare.

Donald Brashear är på plats hos Modo Hockey.
Igen.
– Det kommer att bli krig, och vi är beredda på det, säger Brashear.

Annons

Det blir lite av tredje gången gillt för den 43-årige före detta NHL-fightern i Örnsköldsvik. Första besöket var i november, sedan återkom han i januari och nu är Brashear tillbaka för, i hans fall, en unik hockeyupplevelse.

TV: Jag har varit på is mycket

– Jag har aldrig spelat för att klara mig kvar i en division, jag har bara spelat för play off-matcher. Det här blir något alldeles speciellt.

Det tredje besöket började dock inte särskilt bra. Brashear fick stå vid sidan av och se sina lagkompisar träna. Anledningen var att hans hockeyutrustning finns någonstans ute i Europa.

– Det är trevligt att han är tillbaka, killarna gillar honom och de yngre spelarna lyssnar väldigt noga på Donald i omklädningsrummet. Dessutom sprider han glädje, säger tränaren "Perra" Johnsson.

Men att lova Brashear en plats i laget, det kan inte Johnsson.

– Vi får se i vilken form han är i.

Enligt Brashear själv är formen bra. Han har åkts skridskor och tränat hockey med sina polare hemma i Quebec de senaste månaderna, allt för komma till Modo i bra form.

– Det känns väldigt bra. Jag har tränat hårt och ser fram emot det här. Det är otroligt viktiga matcher för spelarna, laget och staden.

Vi träffar Brashear i samband med Modos ispass och han tar sig ett par minuter med media innan han går in i gymmet.

– Det här är något nytt för mig. I play off spelar man för äran, för förstapriset, nu spelar man för att behålla jobbet. Det lag som kommer från andradivisionen vill upp och de kommer att dra i krig för att vinna över laget i den högre serien, säger Brashear och fortsätter:

– Man kan sätta ihop världens bästa spelare i det omklädningsrummet men det kommer inte att förändra någonting om man inte gör det rätta på isen, det vill säga gå tillbaka till grunderna och slita som djur på isen.

Brashear säger att han kommer tillbaka till ett lag som har haft det tufft, men han vet hur trenden ska vändas.

– När man förlorar 22 matcher med ett mål då blir det jobbigt. Det är små marginaler och det blir väldigt stressigt. Det är de små sakerna som gör de stora skillnaderna. Vi ska ta pucken på mål, sätta in tacklingarna och jobba hårt.

Hur tycker du att det såg ut i omklädningsrummet när du kom tillbaka?

– Jag noterade att det fanns några leenden och att det finns hopp. Det känns som att killarna är redo för play off. Nu är det allvar och då är det fullt fokus.

Vad tror du vi får se för typ av matcher?

– Det är alltså första gången för mig med en sådan här serie och jag väntar mig ett krig. Motståndarna vill ha ett krig och då måste vi stå upp för den utmaningen, säger Donald Brashear.