Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domstolsorder: Släpp Mubarak

Annons

En domstol i Egypten har gett order om att den störtade presidenten Hosni Mubarak ska släppas. Han kan bli fri på torsdag, uppger hans advokat.

Om han släpps från fängelset kommer han att sättas i husarrest, meddelade den egyptiska regeringen sent på onsdagskvällen enligt en statlig tv-kanal.

Trots att Mubarak friats från ett flertal korruptionsanklagelser har han förblivit fängslad. Dels återstår ännu ett korruptionsmål, dels är han fortfarande anklagad för delaktighet i mord på demonstranter under upproret 2011 som ledde fram till hans fall.

När det gäller demonstranternas död har han beviljats en ny rättegång.

Den åklagare som drivit det aktuella målet mot Mubarak säger att han inte tänker överklaga beslutet att släppa expresidenten, rapporterar Reuters.

Det har hänt tidigare att domstolar kommit fram till att det saknas grund för att hålla honom frihetsberövad, men då har det kommit nya brottsanklagelser som hindrat en frigivning.

Egyptiska styrkor har gripit ytterligare två högt uppsatta personer inom Muslimska brödraskapet, uppger militär- och säkerhetskällor i dag. De gripna är predikanten Safwat Hegazy, som greps nära gränsen till Libyen, och Mourad Ali som är talesman för brödraskapets politiska parti Frihets- och rättviseparti (FJP).

Mourad Ali greps på Kairos flygplats när han var på väg till Italien, uppger en säkerhetskälla.

Mer läsning

Annons