Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domstol ger Skolinspektionen rätt

Annons

Det var ett riktigt beslut av Skolinspektionen att dra in tillståndet för den fristående gymnasieskolan Praktiska Tumba. Bristerna vid skolan var både många och allvarliga, enligt förvaltningsrätten i Stockholm som därför avslår skolans överklagande.

Det var i oktober som Skolinspektionen beslutade att återkalla godkännandet för Praktiska Tumba. Det gjordes efter flera påpekanden om bland annat otillräckligt stöd, obehöriga lärare och brist på praktikplatser. Enligt Skolinspektionen fick de cirka 100 eleverna inte den utbildning de hade rätt till.

Huvudmannen Praktiska Sverige AB överklagade men förvaltningsrätten finner alltså inte skäl att tillmötesgå kravet. Även om bolaget börjat rätta till bristerna är åtgärderna inte tillräckliga. Förvaltningsrätten påpekar att skolan redan i mars fick en första signal från Skolinspektionen om hur den såg på skolan.

Praktiska Sverige AB kommer inte att överklaga förvaltningsrättens dom.

Nu får domen ligga. Vi har lyckats placera våra elever på ett ganska bra sätt på andra skolor. Vi river inte upp det utan nu får det vara, säger Patrik Wigelius, myndighets- och kvalitetsansvarig vid bolaget.

Mer läsning

Annons