Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domsjö Kyrkokör tar ton i Bönhuset

Domsjö EFS-förening hade glädjen att hälsa Domsjö Kyrkokör med Thomas Sondell välkommen till en sångafton i bönhuset på onsdagen.

Anita Wedin inledde med att läsa en betraktelse om att vara i Guds tystnad. Hon läste även om tystnadspärlorna ur Martin Lönnebos bok om Frälsarkransen och därefter sjöngs psalmen ”I Guds tystnad får jag vara”.

Kören började med en glad helgdagstrall och fortsatte med ”Give it to me”. Efter ytterligare körsång sjöngs unisont ”Jesus min Herre, Dig vill jag älska”, varefter kören fortsatte med flera gospels och Psalm 23.

Jonas Hägglund informerade om att kollekten kommer att lindra nöden för de svältande i Etiopien. Efter psalmen ”Min Gud när jag betänker, vad Du har gjort för mig” sjöng kören ”Alla behöver någon att lita på” av Ingemar Olsson. Efter ytterligare sånger läste Anita ”Saligprisningarna” ur Bergspredikan och en tänkvärd betraktelse om barmhärtighet av Beda Wallström. Efter psalmen ”En liten stund med Jeses” avslutade kören med ”Tack min käre far” av Anders Andersson.

Värdinnorna Anita, Linnea, Ann-Britt och Anna-Karin inbjöd därefter till kaffeborden där goda smörgåsar och kakor väntade. Det blev en fin avslutning på en mycket njutbar sångstund med välsjungande Domsjö Kyrkokör och inspirerande ledaren Thomas Sondell.

Ett varmt tack till alla generösa givare för kollekten till Etiopien, som blev 3 853 kronor.

BF

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel