Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domsjö kyrkokör lever vidare – idel omval vid årsmötet

I många år har Domsjö kyrkokörs röster hörts ljuda i olika kyrkorum och traditionerna lever vidare med oförminskad styrka.

I dag samlas 25-30 sångare varje onsdag kväll för att repetera inför kommande framträdande. För en tid sedan var det dags för det årliga årsmötet, som avklarades i rekordfart. Det blev omval på alla poster.

Thomas Sondell har lett kören i cirka 15 år och i allra högsta grad bidragit till alla uppskattade framträdanden och den goda stämningen i gruppen.

Förutom deltagande i den egna kyrkans gudstjänster har en hel del annat också funnits på programmet. Förra årets höjdpunkt var helt otvivelaktigt konserten ”I juletid ” inför en fullsatt Själevads kyrka. Där körades bakom de från tv-programmen ”Doobidoo” kända, Marcos Ubeda och Magnus Johansson, piano respektive trumpet.

Under deras långa turné genom Sverige fanns även Viktoria Tolstoy med som sångsolist. Kyrkokören från Domsjö fick den här kvällen också framföra egna nummer och möttes av beröm från konsertens huvudpersoner. Det värmde.

Men allt är inte bara körsång. Där finns även ”Domsjö strängar”, ett gäng musikanter vars medlemmar samtidigt tillhör kören. De framförde under årsmöteskvällen en rad olika låtar hämtade från folkmusiken. Körsång blev det förstås också liksom den obligatoriska smörgåstårtan. Fattas bara annat!

Anders Larsson omvaldes som ordförande, liksom kassören Jan-Erik Aspfors och ledamötena Eva Nordin, Bengt-Erik Lindqvist och Karin Westling. Vårterminen avslutas i vanlig ordning med ”VårCapice” den 26 maj. Till hösten höjer man rösterna igen.

Kjell E Hägglund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel