Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domeij lägger av

/
  • Sofia Domeij lägger av med skidskyttet.

Hon har kämpat stenhårt i sommar.

Men har inte fått de svar som hon velat och har bestämt sig för att sluta med skidskytte.

– Jag har höga krav och vill ligga på topp 10-tider i skidåkningen, men tyvärr känner jag inte att kroppen klarar av att återhämta sig på rätt sätt för att klara den belastning som krävs, säger Sofia Domeij.

Annons

Hon berättar att träningen i sommar flytet på bra och att kroppen reagerade mycket bättre än i fjol.

– Återhämtningen har blivit bättre och bättre, men när jag kört på maxinsats reagerar kroppen med lätt feber och trötthet precis som i vintras.

Under hela 15 år har hon varit med i landslaget, först i längdskidor och sedan i skidskytte.

– Jag kan se tillbaka på en lång karriär med många härliga höjdpunkter.

Hon varit på pallen i skidskyttevärldscupen i stafett, varit topp 10 som både längdåkare och skidskytt individuellt, har tolv SM-medaljer och deltagit på flera VM och OS. Och det är inte många som kan skryta med att ha varit i landslaget i två idrotter. I längdskidor åkte hon för Husum Skidor och i skidskytte har hon representerat Ö-viks Skidskytteförening.

Känns det inte samtidigt ledsamt att sluta?

– Det är alltid tufft att ta beslut, speciellt när man älskar något och har ett så starkt driv som jag har för min idrott, men med min målsättning så vet jag exakt vilken nivå jag bör vara på idag för att jag ska kunna leverera de resultat jag vill.

Domeij hade det tufft förra säsongen. Skidåkningen, som har varit hennes styrka i skidskytte, stämde inte alls. Hon fick konstaterat att det berodde på överträning.

Hon valde själv att stå utanför landslagsgruppen inför den här säsongen.

– Jag kommer alltid att älska idrott och kommer självklart att fortsätta träna. Jag hoppas många får uppleva det underbara med idrott som jag fått göra under alla dessa år.

Annons