Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömda för cannabisodling

I slutet av november greps och anhölls en man och en kvinna i Sollefteå misstänkta för att odla cannabis i en lägenhet. En odling som nu fått efterverkningar.

Mellan 15 och 20 cannabisplantor upptäcktes i lägenheten när polisen gjorde husrannsakan. De har uppgett att mannen som är i 25-årsåldern satt igång odlingen och att kvinnan, som både sagt vara emot det hela, hjälpt till att vattna plantorna.

Mannen som döms för narkotikabrott, rattfylleri och brott mot knivlagen har missbrukat narkotika i flera år och ska fullfölja den eftervårdsbehandling på Vita villan han påbörjat samt delta i Frivårdens kriminalvårdsprogram.

Kvinnan döms för medhjälp till narkotikabrott till villkorlig dom och 80 dagsböter om 50 kronor. De båda ska betala 500 kronor vardera till brottsofferfond och mannen ska även stå för 500 kronor av försvarets kostnader.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78