Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd till 15 års fängelse för mord

Annons

En 42-årig man har dömts till 15 års fängelse för att ha mördat sin sambo i en lägenhet i Stockholm. Solna Tingsrätt motiverar det långa fängelsestraffet med att kvinnan dödats på ett ovanligt hänsynslöst sätt och sannolikt upplevt dödsångest och utdraget lidande.

Ett ovanligt hårt straff för en enda händelse. Det lutar starkt åt att vi överklagar, säger mannens advokat Jonas Granfelt till Metro.

Kvinnan mördades i augusti i år med ett tiotal hugg mot ansikte och överkropp. Bakgrunden ska ha varit ett gräl om att kvinnan inte flyttat ur lägenheten, trots att paret gjort slut. 42-åringen hävdar att han agerat i självförsvar och att kvinnan under bråket blivit våldsam.

Direkt efter dådet hällde mannen en flaska whiskey över den döda kroppen för att sedan somna bredvid den. Efter att ha sovit några timmar åkte han direkt till polisen i en taxi. Förutom fängelsestraffet ska han betala drygt 150 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga.