Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domare anmäld för kvinnofridskränkning

En domare vid en av länets tingsrätter polisanmäldes på måndagen för grov kvinnofridskränkning. Offret är hans sambo. Hon är för närvarande sjukskriven från sin arbetsplats.

- Han har rivit sönder min dotters liv helt och hållet, säger mamman som tillsammans med en kyrkoherde uppsökte polisen och gjorde anmälan.

Kvinnan har flera gånger försökt bryta förhållandet med domaren men omständigheterna har gjort att hon inte vågat ta steget fullt ut.

Nu är det svårt att få prata med den misstänkte domaren och hans 27-åriga sambo. Alla telefonlinjer är på abonnentens begäras stängda, både fast telefoni och mobilerna.

- Min dotter är helt utlämnad och vi får ingen kontakt. Hon har blivit ett människovrak. Han spräckte hennes äktenskap och nu har han isolerat henne. Han har förklarat för mig att jag aldrig mer ska få träffa min dotter, berättar mamman.

Helgen som var uppstod det en konfrontation som mamman beskriver så här.

- Han har förbjudit all kontakt med hennes tidigare vänner. Jag tänkte att hon kanske skulle må bättre om jag åkte dit med hennes hund, och med mig hade jag även en väninna och prästen. När vi kom till gården sprang domaren mot oss och skrek till prästen att han hade tio sekunder på sig att försvinna. Han var helt vansinnig. Vi lämnade hunden och stack snabbt från platsen.

Allehanda Media har säkra uppgifter om att flera andra anställda känner sig kränkta på den här tingsrätten, och att domarens framfart dokumenterats sedan en tid tillbaka.

- Han har gjort precis som han velat. Han har kränkt vissa personer här, säger en anställd på tingsrätten.


Läs mer i tisdagens TÅ.
EGON SUNDLÖF
070-662 27 53