Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Dom kallar oss artister" tillbaka

Markus Krunegård, Amanda Jenssen och Björn Skifs tillhör de stora namn som är med när SVT i vår sänder en ny omgång av "De kallar oss artister" där svenska pop- och rockstjärnor porträtteras.

Serien drar igång den 20 januari i SVT 1. Även Ralf Gyllenhammar i Mustasch, Jenny Wilson, Ola Salo och The Ark samt Titiyo medverkar i serien, skriver tidningen City Malmö/Lund.

"Det kallar oss artister" är en av SVT:s musiksatsningar i vinter. En annan är programmet "Hitlåtens historia" där bakgrunden till några av de största listframgångarna berättas.

Första avsnittet handlar om "The look" och den legendariska historien om utbytesstudenten som tog med sig Roxette-skivan hem till Minneapolis från Sverige och bad en radiostation spela låten.

Låten klättrade ända upp till USA-listans förstaplats.

Senare i serien berättas historien om bland annat "Hard knock life" med Jay-Z, Metallicas "Enter sandman" och Chris Isaaks: "Wicked game".