Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dolph Lundgren-stipendiet inrättat

/
  • Skådespelaren Dolph Lundgren kommer första helgen i juni till Kramfors för att dela ut sitt nya stipendium.
  • Det var en stolt Erik Lindquist i stiftelsen Pelaren som på presskonferensen berättade att Dolph Lundgren själv ska dela ut stipendiet på 25 000 kronor.

Pelaren heter en stiftelse i Kramfors som bildats i vinter, med målsättningen att öka kreativiteten och kompetensen. Och första steget blir inrättandet av Dolph Lundgren-stipendiet. Ett stipendium som skådespelaren själv ska dela ut den 5 juni.

Annons

Som de flesta vet bodde skådespelaren under några år i Nyland och gick i gymnasiet på Ådalsskolan. Därefter utbildade han sig till kemist.

– Dolph Lundgren var den första elev på Ådalsskolan som gick ut med högsta möjliga betyg och han har tackat ja till att resa hit från USA och dela ut stipendiet, säger Erika Lundin som är en av styrelsemedlemmarna.

Meningen är att stipendiet årligen ska överlämnas till någon avgångselev vid gymnasiet i samband med studenten. Stipendiet är på 25 000 kronor och sponsrat av företag i kommunen. Pengarna ska användas till studier på högskola eller universitet och stiftelsens jury får förslag på kandidater via skolans stipendiekommitté.

Dolph Lundgren själv kommenterade nyheten via en video, som visades upp under presskonferensen.

– Jag har ju pluggat många ensamma timmar i Nyland när jag gick på Ådalsskolan, kommenterade Dolph Lundgren och berömde näringslivet i kommunen för att de ställt upp.

Dolph Lundgren kommer även att delta när BungyPump Center med pompa och ståt 4 juni inviger sina lokaler officiellt.

Annons