Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisar hjältar i E4-derbyt

Annons

Fullsatta läktare för första gången den här säsongen - då bjöd Linköping på nyårsfyrverkeri.

Hjältarna efter 5-4 i E4-derbyt mot HV 71 blev två doldisar.

Tvåmålsskytten Linus Hultström samt Johannes Salmonsson - som showade för publiken.

Under hela hösten har Linköping varit extremt beroende av sin förstakedja.

Men efter juluppehållet verkar något ha hänt.

När östgötarna slog Färjestad borta på annandagen svarade kedjan bara för ett mål och mot HV 71 under fredagen inte ett enda.

Nio mål på två matcher - åtta av dessa från andra spelare än den poängstarka trion.

Viktigt att även fler levererar framåt. För att gå hela vägen måste man ha ett lag som fungerar rakt över och det är dit vi strävar, säger Linus Hultström.

Den 20-årige backtalangen satte tidigare i höstas sina två livs första fullträffar i elitserien.

I det heta derbyt mot HV71, inför fullsatta 8 500 åskådare, pangade han in två stycken.

Känns som ett väl valt tillfället, säger hjälten och skrattar. Vid det första målet får jag tacka "Salle" (Johannes Salmonsson) för en underbar passning och vid det andra "Zacke" (Patrik Zackrisson) som skymde deras målvakt.

Både 1-0 och 4-3 var extremt viktiga mål för östgötarna - liksom Salmonsson kvittering till 3-3 i box play minuten före den andra pausen.

HV hade ju chanser att göra 4-2 där och då hade det blivit tungrott. Riktigt bra gjort av "Salle", framhåller tränaren Roger Melin.

När Elias Fälth missade Linköpings rensning och föll, stack Salmonsson i rekordfart - rundade Gustaf Wesslau i gästernas bur och rullade in pucken inför ett vilt jubel.

Ett enormt skönt mål förstås. Jag älskar att spela derbyn inför fulla läktare, så var det med AIK mot Djurgården förut också. Då tänder jag till lite extra och det här var ju dessutom som en slutspelsmatch, säger Salmonsson.

De bägge doldisarna var bäst i ett uppoffrande och starkt kämpande LHC, som forcerades fram av sina supportrar.

Precis som i många andra arenor har det varit ganska dött i elitserien under hösten. Sådant här drag gör att man får fram det där lilla extra, säger Salmonsson.

Det svängiga mötet hade allting - snygga mål, hög fart och heta känslor.

HV vände 0-1 till 2-1 och ledde även med 3-2. Sedan tog det roliga slut för gästerna, som därmed fått stryk tre av fyra möten mot Linköping i vinter.

Gör man fyra mål ska man vinna, anser tränaren Ulf Dahlén. Vi spelar bra, men är för ineffektiva i power play. Där måste vi bli bättre.

Mer läsning

Annons