Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldis bröt Frölundas novembersvit

Annons

Frölunda skulle gå genom hela november utan att tappa poäng, men föll på målsnöret.

Marcus Nilsson, 22, gjorde första SHL-målet som bäddade för AIK:s 3-2-seger.

Det kom redan efter 1.58 genom ett snabbt anfall. Christian Sandberg spelade Marcus Nilsson, i fjärdekedjan, som i ett öppet läge och med fin precision sköt 1-0 till stockholmarna.

Det var på tiden. Jag har haft väldigt mycket lägen på slutet så det var riktigt gött att få göra mål för en gångs skull.

Forwarden noterade 45 poäng på 51 matcher med Karlskoga i hockeyallsvenskan i fjol. I AIK har det gått betydligt knackigare med endast två assist innan lördagsmatchen, och speltiden har varit sparsam. Så även mot Frölunda där istiden hamnade på strax under elva minuter.

"Aldrig ge upp"

Det är väl upp till tränaren hur de ser det. Det gäller att jobba på och försöka få mer speltid - det är det man vill ha, säger värmlänningen. Det tar ju på självförtroendet när det går lite tyngre, Men det gäller att aldrig ge upp och träna lite extra så släpper det någon gång.

Ledningen ökades på strax innan pausvilan, 18.43, när Esa Pirnes slog in en retur.

Frölundarepliken kom först 3.35 in i den andra perioden. Mats Rosseli Olsen åkte sig fri och sköt distinkt in reduceringen via stolpen.

I och med Nilssons blygsamma poängskörd har det spekulerats om i fall han ska lämna AIK, som han skrev på för två år med, vilket han dementerar.

Nej, det tror jag väl absolut inte.

När Frölunda försökte hämta upp ledningen gjorde AIK, som kämpar i den i botten av tabellen, 3-1 genom ännu en retur som Pirnes var inblandad i när Oscar Steen tryckte in pucken. Frölundas Nicklas Lasu utgick i andra perioden med en axelskada.

Vann poängligan

Mats Rosseli Olsen såg till att tabelltvåan höll sig kvar i matchen. Tidigt i tredje perioden gjorde han 3-2, andra reduceringsmålet, men hemmalaget kom inte längre trots flera powerplay.

Vi har haft ett par förluster nu. Vi behövde den där poängen för att inte handla för långt bak. Det var en riktig krigarmatch. Vi hade det kämpigt på slutet, säger Nilsson.

En anekdot är att Nilsson vann poängligan i inline-VM i Tyskland i somras.

Det är så klart jätteroligt. Det är en kul grej på sommaren, säger han och avslöjar att han satsar på samma bedrift nästa år.

Mer läsning

Annons