Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dogge Doggelito roade publiken

Dogge Doggelito var dragplåstret under gårdagens Hamnfest i Örnsköldsvik. Under en knapp timme försökte Dogge mellan låtarna få i gång publiken – han lyckades hyfsat.

I går var det skilda världar mellan banden som uppträdde under Hamnfesten. Från glad hiphop med Dogge Doggelito till partyrock med Dirty Dixx och munspel och gitarr med Lars Ekengren.

Klockan åtta i går kväll rullade det starkaste kortet igång i form av Dogge Doggelito (Douglas León). Han öppnade spelningen med låten "Bad boy från Botkyrka" och försökte direkt från start få med publiken i gunget.

– Kom igen nu Ö-vik, jag hör er inte, ropade Dogge.

Inför nästa låt hann han med en kort danslektion. Att Dogge jobbade så aktivt med publiken gjorde också att delar av den hängde med i svängarna, klappade i takt och viftade med armarna på Dogges instruktioner.

Strax innan spelningen fick Dogge Doggelito för övrigt ett pris av KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället). Dogge fick utmärkelsen Årets Förebild 2010. "Dogge är en hyllad artist som mycket tydligt tar avstånd från droger. Han vet att han är en förebild för många och han lever upp till det ansvaret" löd utmärkelsen.

Bara en halvtimme efter att Dogge kört igång på scenen påbörjade Lars Ekengren sin spelning på scenen i öltältet. Med munspel och gitarr som instrument fick publiken ytterligare en värmekälla än solen. I samband med ölintaget fungerade Ekengren bra som underhållning och ett bevis på detta var de spontana applåderna från publiken efter låtarna.