Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsstöten mot sjukhuset kan komma i dag

Oron växer för nya neddragningar på det som finns kvar av Härnösands sjukhus. I dag informeras personalen av ledningen från Sundsvall.

- Vad som blir kvar beror på sjukdomspanoramat, säger divisionschefen för medicin, Michael Gårdebäck.

Anställda talar om en ny dödsstöt mot Härnösand. Specialistmottagningarna som sorterar under länssjukhuset i Sundsvall kan komma att bantas hårt.

Bland annat befaras att behandlingar och prover som i dag sköts som dagvård i Härnösand slopas helt och bara två läkare blir kvar på medicinskt centrum. Patienter hänvisas till Sundsvall.

I dag hålls en information mellan klockan 13.00-15.00. Michael Gårdebäck, ansvarig för medicindivisionen, hänvisar i första hand till brådskan att bygga om för Härnösands nya närvårdscentrum som ska stå klart våren 2009.

- Men det är rätt mycket problem. Vi måste snabbt evakuera verksamheten, både medicinskt centrum och kirurgmottagningen måste blixtsnabbt flytta ut. Det är inte självklart att vi kan bibehålla all service som de i dag har under ombyggnationstiden, säger Michael Gårdebäck.

I första hand pekar han på att folktandvården ska flytta in där medicinskt centrum ligger nu. Den ombyggnationen börjar redan i april.

Huruvida verksamheten senare kan komma att minska efter ombyggnationen vill han inte säga bestämt. Till exempel om alla specialistmottagningarna blir kvar som i dag.

- Det kan jag varken bekräfta eller dementera.

Allehanda.se återkommer med mer information senare under dagen.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14