Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödskrasch på Dannero

I en mycket otäck och dramatisk olycka dödsstörtade på söndagen rikshästen L´amour på Dannerotravet. Kusken Rikard N Skoglund hann inte undan, utan fick sin egen häst över sig. Han blev liggande kvar på backen i tjugo minuter i väntan på ambulans.

Annons

Det var i åttonde loppet på Dannero som Rikshästen L´amour tidigt satt parkerad i ledning. Mitt på sista bortre långsidan började dock hästen vingla till, tappa fart och blev även omsprungen. Plötsligt segnade han bara ner död.

Östersundstränaren Rikard N Skoglund åkte först upp i luften, hann inte skydda sig utan fick vid landningen sin egen häst över sig, samtidigt som två andra hästar kom bakifrån och krokade ihop med det havererade ekipaget.

– Det såg mycket otäckt ut från sidan, berättar en av Rikards tränarkollegor på Östersundstravet, Thomas B Nilsson, som stod på stallbacken och såg på, precis där olyckan hände.

– Bakomvarande hästar hade ingen chans att undvika kollisionen när L´amour tvärstannade och gick i backen. Det blev rena karambolaget. Med tanke på hur fort det gick och vilken smäll det blev, var det rena turen att inte personskadorna blev värre, menar Thomas B Nilsson.

Ove A Lindqvist satt bakom L´amour med sin häst Tambur och gick i backen. Även Vildros S. G. och Yahoo Hornline blev inblandade. Av dessa skadade sig dock varken hästar eller körsvenner.

L´amours liv gick dock inte att rädda. Sannolikt var hästen död redan innan hon gick i backen. Obduktion får ge besked.

Rikshästens tränare Rikard N Skoglund, som alltså fick sin egen häst över sig, blev liggande kvar länge i väntan på transport till sjukhus. Han var dock hela tiden vid medvetande.

– Jag har pratat med Rikard och då var han på väg in för röntgen vid Sollefteå sjukhus. Han klagade på smärtor i nacke, rygg och ben, berättar hans sambo Lina Bergström.

Då var klockan runt åtta på söndagskvällen.

Det makabra i sammanhanget känns vara att Danneros ansvariga inte blåste av loppet. Fastän fyra hästar blev kvar mitt på sista bortre långsidan, varav en låg död på banan, så fortsatte showen som om ingenting hänt. Loppet vanns av Poirot Rick, körd av Janne Norberg.

För mer sportnyheter från Ångermanland, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.