Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshot på Facebook mot landstingsrådet Erik Lövgren

Sjukhusfrågan tar en hård och otrevlig vändning.
Landstingsstyrelsens ordförande Erik Lövgren (S) hotades i helgen till döds på Facebook.
– Vi polisanmäler direkt, säger han.

Hotet som framförs i en kommentar i Facebookgruppen Rädda Öviks BB och barnklinik lyder i klartext "Skjut han snälla skjut han".

Bakom står en namngiven person som riktar sig uttryckligen mot Erik Lövgren. Kommentaren var på måndagen bortplockad från Facebook.

Läs mer: Tufft år väntar landstinget

– Jag har fått beskedet att någon ska skjuta ihjäl mig. Det tycker jag inte är så roligt. Det är polisanmält och även anmält till säkerhetsavdelningen på landstinget.

– Jag accepterar inget sådant. Ingen ska behöva bli utsatt för sådant, om det är jag eller någon annan, säger Erik Lövgren.

Här är landstingets kris – på 60 sekunder

Känslan beskriver han närmare så här:

– Jag har levt så länge. Folk slänger ur sig i fyllan och villan och ilskan vad som helst. Jag känner ingen rädsla.

– Men jag tycker det är helt fel att man ska behöva utstå sådana kommentarer för att man gör sitt jobb.

Händelsen anmäldes till polisen i Västernorrland på måndagen via Kim Lundin, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i landstinget.

– Jag skulle nog kalla det för olaga hot. Men det är också en uppmaning till andra att skjuta honom. Det är obehagligt och allvarligt. Det visar på ett dåligt debattklimat, säger Kim Lundin.

För några veckor sedan manade ett inlägg i samma Facebookgrupp till att "spränga betongkolossen i Härnösand". Inlägget fick öppen kritik och togs bort.

Under måndagskvällen gjorde Ö-viksbon som publicerade hotet ett nytt inlägg på Facebook där han ber om ursäkt.

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.