Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Östlund, minnesord

/

Sven Östlund, Älandsbro, har avlidit i en ålder av 60 år. Närmast sörjande är barnen Elin och Joel.

Annons

Sven växte upp på Nymyra, nära Gulsele, som yngst av fem syskon. Att bo i en by med bara en familj präglade honom för livet. Lärorikt var att se familjen klara sig på det som jorden och skogen gav. Sammanhållningen i familjen blev stark och årligen möts syskonen med respektive till en släktträff. Familjen flyttade till Idbyn när Sven var i tonåren. På Sandö utbildade sig Sven till möbelsnickare. Han arbetade först på Modohus och sen i många år på riksanstalten i Härnösand. Efter en tid som uppskattad slöjdlärare återvände Sven till kriminalvården på den nya Saltviksanstalten som handledare på arbetsterapin.

Orientering, skidåkning och ishockey var ett stort intresse. Modo var favoritlaget. Sven har lagt ner ett stort engagemang särskilt inom orienteringen i klubbarna Skogslöparna, Bondsjöhöjdens IK och senast i den år 2002 nybildade klubben Härnösands OK. Förutom en framgångsrik tävlingskarriär kännetecknas Sven av ett stort kunnande som banläggare, bankontrollant och allt det arbete som hör ihop med att arrangera orienteringstävlingar och träningar.

Svens övriga intressen var bland annat att fiska, plocka bär och svamp. Han var en erkänt duktig fiskare och var svårslagen vid pimpeltävlingar. Huset, trädgården och göromål i hemmet sköttes noggrant. Kärleken till de tre katterna gick inte att ta miste på. Sven hade ett mångsidigt kunnande som han generöst delade med sig av till grannar, vänner och släktingar. För Sven var nästan ingenting omöjligt och han var en mästare på att hitta lösningar på det till synes omöjliga.

Sven lämnar ett stort tomrum men många bevis på hans insatser har vi genom det Sven gjort och hjälpt oss med. Vi saknar en mycket god vän som alltid fanns där i glädje och sorg, en vän som man kunde ringa när som helst.

Våra tankar går främst till barnen och släkten med stor tacksamhet för vad Sven betydde för oss.

Leif och Berit Selling

Älandsbro

Mer läsning

Annons