Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Hörnqvist, minnesord

/

Stig Hörnqvist har gått bort 79 år gammal efter en tids sjukdom. Närmast sörjande är hans maka Evy och deras fyra barn med familjer.

Annons

Stig Hörnqvist föddes 27 februari 1934 i Lemesjö. Hans uppväxtår bestod av arbete på gården, en del fisketurer och busstreck, gärna tillsammans med bror sin, Bengt, och kompisen Roland. Lillasyster Märta fick säkert utstå en del av busstrecken. Stig fick ärva sin pappa Göstas goda berättarförmåga och har genom åren underhållit både barn och vuxna med sina fantasifulla historier. Mamma Linnea inspirerade till att läsa böcker och lösa korsord.

Valborgsmässoafton 1954 träffade han sitt livs kärlek, kvinnan i den lila klänningen, Evy. De flyttade till Skellefteå, fick fyra barn, senare också barnbarn och barnbarnsbarn. Familjen var genom hela livet Stigs stora inspiration och kärlek.

Stig var hela sitt liv mycket aktiv inom föreningslivet. Motorförarnas Helnykterhetsförbund, Folkpartiet och Sveriges Pensionärsförbund är några av de organisationer som Stig engagerade sig i. Inte sällan handlade det om att hålla ordning på pengarna.

Stigs fallenhet för siffror bestämde också hans yrkesbana. Han blev revisor och drev under många år sitt eget företag Hebes bokföring i Skellefteå. Stig verkade också som kommunrevisor i Skellefteå kommun.

När det blev för mycket siffror tog Evy med honom till skogen. Stig var fenomenal på att hitta både hjortron och svamp och skogspromenaderna i Ångermanländska skogarna blev många.

Stig tyckte mycket om människor och många känner honom som festens lekledare. Otaliga är de klurigheter och tankenötter som förbryllat och glatt både gammal och ung.

Stigs bortgång lämnar ett stort tomrum. Hans stora hjärta, hans humor, hans skratt, hans historier, hans generositet och hans okomplicerade sätt att vara kommer alltid att minnas av oss som hade turen att få vara nära Stig. Vi väljer att glädjas över att han funnits även om sorgen att han är borta är oändlig.

Familjen

Mer läsning

Annons