Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siri Wågström, minnesord

/

Siri Wågström, Leding, Björna, har avlidit i en ålder av 86 år. Hennes närmaste är döttrarna Karin och Iris med familjer.

Annons

Mor Siri avled stilla hemma i Leding den 18 augusti. Hon föddes som yngst av åtta syskon i ett jordbrukarhem i Björnsjö. Många släktingar och vänner trivdes i det Sjölundska hemmet, så det var ofta stora släktkalas och där lärde sig mor att laga mat åt många. En kunskap hon har haft med sig genom hela livet.

1952 gifte hon sig med Helge Wågström och paret flyttade till Ramsele. Därifrån flyttade de 1954 till Sundsnäset, Björna, för att överta makens föräldrajordbruk. Där föddes vi döttrar. 1968 gick flyttlasset till Leding där de drev jordbruk fram till 1985. Siri blev änka 1987. När hon fyllt 64 år tog hon körkort, vilket hon med stolthet visade. 1995 träffade hon Halvard och de fick några trevliga år. Men den tiden blev alldeles för kort då han gick bort 1997.

Mor hade en konstnärlig ådra som hon visade med ett antal landskapsmålningar och glödritade tavlor vilka pryder våra hem. Hon signerade sina tavlor med O som i Ottilia, som var hennes mellannamn och skulle betyda nummer åtta i syskonskaran. Hennes syskon uppvaktade alltid på den namnsdagen med glimten i ögat eftersom hon inte gillade namnet som barn. "Men som konstnär har jag förlikat mig med det", brukade hon säga. Hon vävde dukar och mattor, bakade gott tunnbröd och lagade god och mycket mat. Barnbarnen betydde mycket för henne och hon var alltid intresserad av deras olika förehavanden. På senare år blev barnbarnsbarnen ett lika stort glädjeämne.

Mor har alltid haft katt. Det har berättats att när hon föddes hoppade gårdskatten upp i tullan och fräste åt var och en som kom nära. Hon gillade musik, allt från Jussi Björling via Elvis Presley till Mando Diaos senaste platta.

Mor lämnar ett stort tomrum efter sig men vi har många glada minnen att bevara.

FAMILJEN

Mer läsning

Annons