Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Långström, minnesord

/

Rolf Långström, Skellefteå, har avlidit vid en ålder av 77 år. Hans närmaste är hustrun Elisabeth.

Annons

Rolf avled lugnt och stilla den 12 september i sitt hem efter en kort tids sjukdom.

Rolf växte upp i Kåtaselet tillsammans med föräldrarna Selmer och Gunhild Långström och en yngre bror, Göte. Efter skolan jobbade Rolf tillsammans med sin far på sågen i Avaviken. 1952 flyttade familjen till Laisvall där Rolf började jobba på Laisvallgruvans kontor. 1954-55 studerade han på Påhlmans handelsinstitut.

Rolf träffade sitt livs kärlek, Elisabet Lundberg från Deppis, 1956. 1961 började han arbeta åt Boliden AB i Boliden och i slutet av samma år gifte sig Rolf och Elisabet. Under åren i Boliden utbildade han sig till högre företagsekonom. År 1974 gick flyttlasset till Skellefteå och villan på Sunnanå då Bolidens ekonomiavdelning flyttade till Rönnskärsverken i Skelleftehamn. Sina sista år innan pensionen arbetade han åter i Boliden.

Rolf var lågmäld och tog inte så stor plats, men han var en omtänksam, trygg och förnöjsam person, den bästa livskamrat man kan tänka sig.

Resorna blev många under årens lopp, ett intresse som Rolf delade med sin fru. Andra intressen var bland annat musik, film, bowling, dans och böcker. Elisabets syskonbarn var en stor källa till glädje för Rolf och glädjen var ömsesidig med många roliga stunder tillsammans.

Rolf var den sista tiden märkt av sin sjukdom, men med sin medfödda optimism så kämpade han i det sista för att orka umgås med sina nära och att följa med i sina favoritprogram på tv.

Det är med stor sorg och saknad som Elisabet och de nära nu försöker förstå att Rolf inte längre finns med oss, men vi vet att i våra hjärtan kommer han alltid att leva kvar.

ELISABETH genom Gunilla

Mer läsning

Annons