Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Sven-Olov Sjöblom

/

Sven-Olov Sjöblom, Sollefteå, har avlidit efter en kort tids sjukdom, i en ålder av 70 år. Hans närmaste är hustrun Inger och barnen Anna och Malin med familjer.

Annons

Pappa växte upp i Lilla Ransta utanför Örsundsbro i Uppland som näst yngst av fyra syskon. Pappas stora kärlek, vår mamma Inger, träffade han på dans i Stockholm där han bodde under tiden han utbildade sig till polis. Efter utbildningen blev pappa stationerad i Stockholm i tio år och därefter gick flyttlasset till Härnösand. 1975 fick pappa tjänst i Sollefteå där han var verksam fram till sin pensionering 2005.

När pappa, på grund av sjukdom, fick vetskapen om att han inte hade lång tid kvar, sa han att han var mycket nöjd över de åtta år han fått som pensionär. Han var också glad över att ha fått träffa sina fem barnbarn, även om han också medgav att han gärna hade fått minst tio år till.

Pappa hade många vänner och ett rikt och aktivt liv. Genom åren har pappa engagerat sig i många olika föreningar och många av dessa har även haft honom som styrelsemedlem. De sista tio åren var det Turistföreningen som han kände starkt för och hans femte landskapsresa gick i år till Medelpad.

Musik, konst och amatörteater var också något som pappa tyckte mycket om. I många år var han aktiv i Sollefteå manskör och nu senast i Multrå kyrkokör. Att vara ute i skog och mark, plocka bär, biodling, åka skidor och resa var andra stora intressen. Två gånger varje år åkte fiskeklubben, bestående av tidigare kollegor, enligt tradition i 20 år till Norge och pimplade.

Som pappa, morfar och svärfar var han varm, generös och hjälpsam. Barnbarnen kommer aldrig att glömma semesterresan de själva gjorde med honom. Pappa kunde allt, han fixade och donade och har hjälpt oss med allt från husrenoveringar och trädgårdsprojekt till att vara barnvakt genom åren.

Vi är oerhört tacksamma, glada och stolta för den tid vi fick tillsammans med pappa. Vi kommer alltid att älska honom.

Döttrarna Anna och Malin

Mer läsning

Annons