Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Lundqvist, minnesord

/

Lennart Lundqvist, Örnsköldsvik, avled hastigt den 13 augusti vid 79 års ålder. Hans närmaste är makan Marta samt barnen Gun och Eva med familjer.

Annons

Lennart växte upp i Tjärn utanför Piteå tillsammans med den yngre brodern Gunnar. Pojkarna förlorade tidigt i livet sin mamma. De växte upp med pappa William och barnflickan Elin som sedan kom att bli deras styvmor.

Vid 20 års ålder gifte sig Lennart med Marta född Berglund. De bosatte sig i Munksund och fick två döttrar. Han var sportintresserad och spelade som ung fotboll med MSSK, Munksund Skuthamn sportklubb. Lennart ägde en lastbil och jobbade med att hämta mjölk hos mjölkbönderna. På grund av sjukdom omskolade han sig på 1960-talet till sjuksköterska, vilket var ett ovanligt yrkesval för en man på den tiden. 1972 flyttade familjen till Bredbyn där Lennart fick tjänst som föreståndare på Bredbyns sjukhem.

Han var engagerad inom bingoverksamhet både i Piteå och senare i Bredbyn där han var en omtyckt bingoutropare på Olympia. På fritiden gick han gärna och tittade på Anundsjö IF:s fotbollsmatcher. 1984 flyttade makarna in till Örnsköldsvik och där jobbade Lennart vid Wemerkliniken och därefter vid personalavdelningen på Örnsköldsviks sjukhus.

Lennart var en glad och trevlig man, som uppskattade möten med människor. Som pensionär blev en del av vardagen för Lennart och Marta att "gå ärenden ner på sta'n" där de då även fick sig en pratstund med bekanta. De har också uppskattat sol och värme, tyckt om att resa och har gjort 33 solresor till varmare länder. På äldre dagar blev Lennart även en inbiten boulespelare.

Trots mångåriga besvär med sjukdom har han aldrig beklagat sig, utan har alltid haft en positiv inställning. Pappa var en trygg och noggrann person, både som far och make – någon för familjen att lita på. Tomrummet han lämnar efter sig blir stort, men han kommer för alltid att leva vidare i våra hjärtan.

FAMILJEN

genom dottern Eva

Mer läsning

Annons