Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Sandin, minnesord

/

Jordbrukaren John Sandin, Happsta, har avlidit 86 år gammal. Närmast sörjande är makan Ingegerd, barnen och deras familjer.

Annons

John, vår pappa, föddes den 9 januari 1927 som nummer två i en syskonskara bestående av fem söner och en dotter. Deras föräldrar var Henny och Edvin Sandin, Happsta.

Pappa fick tidigt hjälpa till med sysslor i och utanför hemmet. En stor förebild och hjälpande hand var hans morfar. Av honom lärde han sig sköta jordbruk, skogsarbete och mycket om hur man behandlar människor.

Musikintresset har alltid funnits hos pappa. Han lärde sig några ackord på orgel i skolan, sparade ihop till ett dragspel och började på egen hand att lära sig spela. Allt övande på dragspelet resulterade i att pappa tillsammans med sina spelkompisar blev eftertraktade musiker på olika tillställningar.

1952 spelade han upp till dans i "Björnakojan" i Gottne. I publiken fick han syn på en flicka som verkligen fångade hans intresse. Flickan hette Ingegerd Persson och var från Backe, Moliden. De blev ett par och har så varit sedan dess. 1960 gifte de sig i Mo kyrka. De delade sin bröllopsdag med vår farbror Gösta och vår moster Birgitta och firade dubbelbröllop tillsammans.

Så gjorde vi barn, Per-Erik, Inger och tvillingarna Karin och Gunnar, entré.

Bröderna Sandin, Gösta, John och Tore, drev tillsammans "AB Sandins Snickeri", deras gemensamma livsverk. Pappa basade på sågen i Gala. Vi barn och våra kusiner har alla sommarjobbat med pappa inne i "såga". Veckorna med pappa som arbetsledare var lärorika, fyllda med jobb, soliga och roliga.

Som person var han förnöjsam och nöjd med sitt liv. Ett liv fyllt av kärlek till sin Ingegerd, oss barn, sina barnbarn, sitt arbete och Happsta. Han hade också nära till lek, skratt och bus.

De sista åren försämrades pappas minne men tack vare vår mamma kunde han bo kvar hemma.

Vi känner stor sorg och saknad efter pappa men vi är tacksamma över att pappa har funnits med oss så länge.

Per-Erik, Inger, Karin och Gunnar

Mer läsning

Annons