Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Tånneryd, minnesord

/

Ingrid Tånneryd, Örnsköldsvik avled den 3 januari, 87 år gammal.

Annons

Ingrid föddes 1926 som yngsta dotter till Hildegard och Artur Lindström. Familjen bodde då i Husum och flyttade sedan till Örnsköldsvik när Ingrid gick i realskolan.

Hon tog studenten i Härnösand 1946. Sedan följde ett mycket roligt år då hon vikarierade som lärare i en byskola på Rävsön i Nordingrå. Fortfarande lång tid efteråt höll dessa elever kontakt med henne.

Sommaren därefter träffade Ingrid sin blivande make Owe Tånneryd från Värmland innan hon började sin lärarutbildning vid seminariet i Gävle. 1949 gifte sig Ingrid och Owe. Tillsammans flyttade paret till Gävle där äldsta dottern Karin föddes. 1953 flyttade familjen till Örnsköldsvik. Där föddes dottern Eva och senare sonen Gunnar.

I Örnsköldsvik arbetade Ingrid först som folkskollärare i Kroksta och därefter som lärare på Örnsköldsviks Tekniska skola. I mitten av 70-talet utbildade hon sig till speciallärare och arbetade inom träningsskolan. Hon var duktig och omtyckt som pedagog.

Ingrid var drivande i bildandet av en lokalförening för FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn) i Örnsköldsvik 1962. Hon var också dess första ordförande i 14 år. På sin fritid var hon under 50 år på olika sätt aktiv i föreningen bland annat genom att arrangera läger på Sandudden i Anundsjö.

Hon var även under flera år verksam i Majblommekommittén som ger bidrag till behövande barn.

Ingrid har alltid varit intresserad av växter och natur. Hon tyckte om att plocka bär och svamp och var mycket intresserad av att besöka trädgårdar. I sommarstugan i Norrböle, Anundsjö, hade hon sitt blomsterland. Där älskade hon att vara tillsammans med sin familj hela sommarlovet.

Som pensionär reste hon tillsammans med sin man på flera strövtågsresor i Europa.

Hon ägnade sig åt att väva såväl trasmattor som ranor och hon älskade att fotografera.

Hon var intresserad av människor och hade ett rikt socialt liv.

Ingrid blev änka 1998.

Familjen betydde mycket för henne och hon tyckte om att träffa sina barnbarn och sitt barnbarnsbarn.

Ingrid Tånneryd fick en sista lycklig tid på Lejonbacken i Örnsköldsvik och vi tackar personalen där som bidrog till detta. Vår älskade mamma har nu hastigt och oväntat lämnat oss i sorg och saknad. Ljust är dock minnet av en fin sista jul tillsammans i glädje.

Döttrarna Karin och Eva

Mer läsning

Annons