Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Erik Glud

Annons
Dödsfall Erik Glud

Erik Glud, Köpenhamn, har avlidit i en ålder av 87 år.

Erik Glud var född i Köpenhamn och utbildade sig först till murare och byggnadskonstruktör. Efter vidare studier, bland annat på konst-akademien och efter flera perioder på olika arkitektfirmor tog han examen som arkitekt. Han gifte sig 1949 med Else i Köpenhamn.1952 flyttade de till Sverige. Erik hade tidigare haft Helsingborg som bostadsort.

Som arkitekt i Stockholm kom erbjudandet om att arbeta inom den kommunala förvaltningen. Efter ett par år flyttade familjen till Gävle där han blev biträdande stadsarkitekt. Efter några år i Sandviken fick han 1962 tjänsten som stadsarkitekt i Örnsköldsvik. I samband med kommunsammanslagningen gick flytten till Härnösand, där han arbetade som stadsarkitekt fram till pensionen 1982.

Därefter bosatte han sig i Köpenhamn. Han var under sin tid i Sverige mycket engagerad i politiken och hade många uppdrag för socialdemokraterna. Som pensionär nöjde han sig med att skriva debattartiklar.

Makarna var intresserade av husvagnsliv och det blev många resor i Danmark och Sydsverige.

Erik Glud kännetecknade som en glad och humoristisk person. Hans största intressen tidigare var språk, historia, politik och böcker.

De sista åren bodde han på ett vårdhem där han trivdes bra.

Han sörjes närmast av makan Else och barnen Ebbe, Axel, Olof och Ulla med familjer.

Mer läsning

Annons