Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Andersson, minnesord

/

Björn Andersson, Köpmanholmen, har avlidit i en ålder av 32 år. Närmast anhörig är dottern Lovisa, hans mor Maria samt syskonen Tomas, Ted och Sofie med familjer.

Annons

Björn föddes i Domsjö och har bott i trakten av Örnsköldsvik under största delen av sitt liv. Han trivdes inte alltid så bra i skolan, men fick trots det relativt goda betyg. I gymnasiet gick han fordonsprogrammet men arbetade inte med detta i sitt yrkesliv utan har provat på lite olika yrken. Vid tiden för dödsfallet arbetade han som taxichaufför samt vid hemtjänsten på Valhalla .

Björn var en friluftsmänniska och tyckte om att vandra. Han gick för några år sedan högakustenleden från Sandlågan till Ullånger tillsammans med en god vän. När han ville fjällvandra och inte fick någon med sig hindrade det inte honom utan han tog sin packning och åkte själv till Sylarna där han tillbringade några dagar i tält. Han uppskattade också extremt väder. När det drog ihop till snöstorm eller åska ville han ut och uppleva vädrets makter. Till fjällen var han också den senaste vintern med sina vänner för att köra snöskoter, ett annat stort intresse. Det mesta med motor lockade honom.

Han var målinriktad och när han bestämt sig för något kunde man lita på att han genomförde det. När han tog taxikortet gjorde han det med bravur, på egen hand och med fina resultat. Eller när han bestämde sig för att mamma skulle passa bra ihop med hans dåvarande hyresvärd och goda vän Jerk såg han till att sammanföra oss, och det resulterade i bröllop några år senare. Detta ser vi som en av de finaste gåvor han gett oss. En annan är hans lilla dotter Lovisa, fyra och ett halvt år nu. Vi är så tacksamma för att han lever kvar hos oss genom henne, vår lilla solstråle. Lovisa var hos sin pappa bara under en del av varje månad, men när hon var hos honom försökte han alltid göra roliga saker med henne: besöka goda vänner, badhuset, lekparken eller ett lekland.

Politiken engagerade Björn, han stod till vänster och var mycket mån om alla människors lika värde, rättvisa i världen och vår miljö. Han var väldigt allmänbildad och såg ofta på dokumentärer för att söka sig ny kunskap. Största förebilden var naturfilmaren David Attenburogh och han rekommenderade ofta olika program till sin omgivning.

Humor och glädje präglade tillvaron med Björn. Han var varm, rolig, fantasifull, mycket omtänksam och mån om sin familj och sina vänner. Impulsiv är också ett ord som är synonymt med Björn, något som varit både till fördel och till nackdel för honom såväl som för hans närmaste, men som ofta lockat till många goda skratt.

Tyvärr var den sista tiden i Björns liv lite mer dyster. Han mådde inte bra men vi som fanns nära honom trodde på en ljusare framtid, något som han själv också förmedlade till oss. Nu blåstes olyckligtvis hans låga ut för tidigt och vi får inte dela framtiden med honom utan får bära med oss de ljusa minnen som Björn så generöst spridit omkring sig under sitt liv.

Familjen genom mamma

Mer läsning

Annons