Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benny Widmark, minnesord

/

Benny Widmark, Östergensjö, avled den 19 januari 2014 efter en kort tids sjukdom. Han föddes den 27 okt 1952 och blev 61 år gammal. Närmast sörjande är hustrun Irene, barnen Lars, Anna och Sara och mamma Stina.

Annons

Ett par veckor före sin död sade han: Jag har fått vara frisk i 60 år och är mycket glad och tacksam över mitt liv.

Benny var en varsam man som tassade fram, både i skogen och bland människor. Stark, inte bara för att han lyfte 100 kilo häromåret (vilket han var mäkta stolt över!), utan stark på många sätt. Man behövde inte många ord tillsammans med Benny. Han förstod och visste ändå. Han hade en välsignad förmåga att vara tyst, när vi andra pratade på, men ingen behövde tveka om hans åsikt när det gällde.

Benny gladde sig åt mycket i livet. Barnen Lars, Anna och Sara naturligtvis. Barnbarnen, som fick sova så gott på hans mage. Närheten till sin älskade livskamrat Irene. Resorna och äventyren. Vännerna från när och fjärran, förr och nu. Sin medfödda fascination inför naturen – så snart han kunde gå sprang han efter myrorna och iakttog dem. Gensjöbacken, där han kände sig lycklig och fri. Eleverna och kollegorna i skolan. Hur vrilar från Anundsjös skogar förvandlades till de vackraste skålar i hans händer.

Under hösten oroade vi oss för Benny. Han som brukade gnugga och gno sina vrilar så fort han fick chansen, var plötsligt för trött.

Benny utbildade sig till lärare i Härnösand under 70-talet och undervisade i Bräcke och Skorped, för att sedan tjänstgöra vid Bredbynskolan fram till den dag, i början av december 2013, då han fick sin cancerdiagnos. Vi är chockade och förtvivlade över Bennys sjukdom och död. Hans familj fanns nära Benny under hans sjukdomstid. Även då spred han samma lugn som han alltid gjort. Han var inte rädd och hade inte ångest, vilket tröstar oss. Vi kommer alla att följa i Bennys fotspår och tanken på att han gått före hjälper oss. Ingen fara, försäkrade han oss genom olika skeden i livet. Benny sade det trovärdigt och lugnt, också inför döden. Vi som kände honom tror på det.

Syskonen genom lillasyster Pia

Mer läsning

Annons