Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Eric Allberg, minnesord

/

Bengt-Eric Allberg, Stockholm, har avlidit i en ålder av 69 år. Hans närmaste är hustrun Eva, barnen Eric och Malin med familjer.
Bengt-Erics bortgång var oväntad, eftersom han fanns för oss sedan barndom och tonårstid, och vi känner stor saknad eftersom han var så vänfast. Han växte upp mitt i Härnösand med allt som hörde till av lekar och strider i barnrika kvarter.
Ett första minne av honom är hur han åkte på sin barncykel bredvid sin pappa Ragnar, som var fiskare.
Bengt-Eric hade disciplin och förmåga som blev till grund för hans arbetsinsatser på olika områden. Redan i nedre tonåren var han och brodern deras pappa till stor hjälp i fisket. 1964 tog han studentexamen i Härnösand, och sedan studerade han statistik och företagsekonomi vid Uppsala universitet. Efter en första anställning inom Landstingsförbundet blev hans inriktning utveckling och försäljning av IT-system. Bland företag som fick nytta av hans energi och kreativitet kan nämnas Back Up, Finansrutin, Origin och Ericsson. I det sistnämnda företaget arbetade han med försäljning över hela Europa. Hans förmåga att vägleda och leva sig in i andra människors situation, tillsammans med hans erfarenheter från näringslivet, blev till stor nytta när han i slutet av sin karriär coachade arbetslösa för att öka deras möjligheter att få anställning.
Bengt-Eric samt hans familj och vänner har haft stor glädje av sommarstället på Lungön utanför Härnösand. Det vårdade och renoverade han med energi och intresse, och där tillbringade han nästan alla somrar sedan barndomen. Andra fritidsintressen som engagerade honom var segling, musik, fotografi och jogging. Få har lyckats med att hålla hans tempo i joggingspåret.
Bengt-Eric var glad, positiv, inspirerande och rak i kommunikationen, och han hade stor integritet såväl i yrkeslivet som privat. Vår saknad är stor, men alla glada minnen kommer att leva kvar.
GUNNAR LILJESTRÖM, ERIK CENTERWALL, JOHAN EDQVIST, NILS ISAKSON, BENGT LUNDBERG, GÖRAN WALLIN, TORBJÖRN SUNDIN

Annons

Mer läsning

Annons