Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödliga attacker i Irak

Annons

Två bilbomber och en självmordsbomb dödade minst 19 människor och skadade runt 80 i al-Ramadi i västra Irak på söndagen. Bomberna, som uppenbart var samordnade, sprängdes invid två officiella byggnader samt i ett sjukhus i staden.

Attackerna dödade 19 personer inklusive nio polismän. Minst 81 människor har skadats och 30 bilar är helt sönderbrända, uppgav en talesman för inrikesdepartementet.

Enligt talesmannen var den absoluta majoriteten av de skadade polismän och för tio av dem var tillståndet kritiskt.

En AFP-journalist som befann i den närliggande byggnaden när den första bilbomben smällde berättar att sprängladdningen detonerade vid lunchtid cirka 20 meter från byggnaden och resulterade i att flera poliser och brandmän skyndade till platsen. Då smällde det igen. Kort därpå detonerade ytterligare en bomb - en självmordsbomb - på stadens största sjukhus, dit skadade och anhöriga hade tagit sig. Bomben dödade ytterligare två personer.

al-Ramadi ligger i Anbar-provinsen, som förut hyste en viktig del av det sunnimuslimska motståndet mot USA.