Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödade i Afghanistan var CIA-agenter

Annons

De åtta amerikaner som dödades vid gårdagens attentat på en militärbas i sydöstra Afghanistan var alla CIA-agenter. Det rapporterar tv-kanalen CNN med hänvisning till icke namngivna källor, skriver Reuters.

Washington Post skriver att attacken därmed verkar ha krävt fler dödsoffer inom den amerikanska underrättelsetjänsten än under hela Afghanistankriget dittills. CIA har tidigare offentliggjort fyra dödsfall i Afghanistan sedan invasionen 2001.

De åtta dödades när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning på Chapman-basen i Khost i östra Afghanistan. Källor uppger för Washington Post att Chapman-basen används delvis av CIA.

En talesman för talibanrörelsen meddelade att det var talibanerna låg bakom självmordsattacken. Enligt talesmannen var självmordsbombaren en officer i den afghanska armén, rapporterar Reuters.

Antalet utländska dödsoffer har ökat kraftigt i Afghanistan under det senaste året, då attackerna blivit fler och våldsammare. Fem kanadensiska medborgare, fyra soldater och en journalist, dödades i tisdags av en vägbomb i staden Kandahar i Afghanistan, enligt befälhavaren för den kanadensiska Afghanistan-styrkan.

Namnen på offren avslöjades inte, men kanadensisk tv uppgav att journalisten var Michelle Lang som arbetade för Calgary Herald.