Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödad guvernör hittad i Colombia

Den döda kroppen efter en kidnappad colombiansk guvernör har hittats i Caquetadistriktet i landets södra del, säger lokala myndigheter.

Rebeller från den colombianska gerillan Farc tillfångatog guvernören Luis Francisco Cuellar i måndags, uppgav medier. Hans lik återfanns dagen därpå. En rebellgrupp förde bort honom vid ett angrepp på hans bostad.

Den colombianska armén satte i gång en offensiv för att frita guvernören. Myndigheterna uppgav att Teofilo Forero-enheten inom Farc rövade bort honom.

Kidnappningen visar att Farc, trots att gerillan är svagare än på flera årtionden, fortfarande har kapacitet att utföra avancerade attacker. Farc, Latinamerikas äldsta rebellgrupp och den som stridit längst, håller 24 soldater fångna.

På tisdagen hittade polisen ett utbränt fordon, som använts vid bortförandet, på en lerig väg in i djungeln nära huvudorten Florencia i Caqueta.

President Alvaro Uribe har vägrat inleda en politisk dialog med Farc, som har uppskattningsvis 7 000 medlemmar.