Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döda kor kom från libanesiskt fartyg

Annons

Under fredagen flöt ytterligare två döda kor i land på Danmarks sydkust. Dansk polis är säker på att korna kommer från ett libanesiskt fartyg.

Totalt fem döda kor har påträffats längs danska kusten.

Vi vet säkert att det är ett libanesiskt fartyg som seglat med kor från USA till Klaipeda i Litauen. Flera av korna har blivit sjuka under resan och om djur blir sjuka på havet har man rätt att slänga i dem. Dock inte i Kilkanalen och i Östersjön, säger vaktchefen Ehm Christensen på Sydsjällands og Lollands-Falsters Politi, till SVT Sydnytt.

I Sverige utreder åklagare Ingvar Wennersten de åtta, eventuellt nio, döda kor som flutit i land på Skånes sydkust. Obduktionen av tre av korna visar att minst två avlivades med en bultpistol. Flera tips har kommit in till utredningen.

Det är uppenbart i min värld att de har kastats överbord från ett fartyg, jag vill inte kommentera enskilda tips, men man har goda möjligheter att följa fartygen och kontrollera laster, säger Ingvar Wennersten till TT.

Han tror att de sista korna nu närmar sig land.

Det här har ägt rum någon gång runt årsskiftet, de borde varit i land nu, jag tror inte det blir mer än någon enstaka till.

Mer läsning

Annons