Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurrättsaktivister vägrar vittna

Annons

Förundersökningarna som följde på larmrapporten om vanvård av grisar i höstas riskerar att läggas ner.

Orsaken är att aktivisterna som tog filmerna inte vill vittna.

Polisen i Halland fick in 21 anmälningar om vanvård, men eftersom Djurrättsalliansen inte velat träda fram och vittna kan det blir så att förundersökningarna nu läggs ner.

Det mesta var filmat under sommaren och anmälningarna kom in i december, då finns ju inget av bevismaterialet kvar, säger Karl-Arne Ockell, förundersökningsledare hos polisen i Varberg, till Rapport.

Läget är detsamma i Uppsala där polisen fått in en anonym anmälan.

Polisen i Halland säger sig vara villiga att vänta februari ut men har Djurrättsalliansen inte hört av sig då läggs åtalen ner.

De säger att de vill ta på sig detta som en organisation, men vi kan ju inte hålla förhör med ett organisationsnummer, säger Karl-Arne Ockell.

Lena Lindström på Djurrättsalliansen bekräftar de uppgifterna.

Vi vill inte lämna ut identiteterna på de individer som varit ute och gjort researchen, bland annat för att de ska kunna fortsätta göra det. Vi har försett polisen med filmer och annat bildmaterial som vi tyckt borde räcka. Men vi har varit i kontakt med alla polisutredningarna och det verkar som om de inte kan gå vidare utan någon som vittnar. Om det är så får vi ta ny ställning, säger hon till TT.