Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurgården utan publik

Annons

Djurgårdens allsvenska premiär nästa år blir utan publik. Det blev straffet för publikinvasionen som inträffade under den allsvenska kvalmatchen mellan Djurgården och Assyriska den 8 november. Dessutom tvingas Djurgården att betala 200 000 kronor i böter.

Publikinvasionen på Stadion satte säkerheten för spelare, funktionärer och åskådare helt ur spel. Vi bedömer att invasionen var av sådan karaktär och så allvarlig att den närmast var att betrakta som ett okontrollerbart upplopp. Men böter är inte tillräckligt och vi bedömer det inte osannolikt att liknande händelser kan inträffa på nytt, säger Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till förbundets hemsida. Vi ifrågasätter inte Djurgårdens säkerhetsarbete men konstaterar att det är en svårbemästrad uppgift att ha en tillräckligt hög säkerhetsnivå vid matcher på Stockholms Stadion och vi ifrågasätter därför om matcher av riskkaraktär ska spelas där, säger Tallinger.

Samtidigt delades också ut straff för händelserna kring IFK Göteborg-AIK den 1 november och finalen i Svenska cupen den 7 november. AIK får 85 000 kronor i böter och Göteborg tilldelas 75 000 kronor.