Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djungelgym, relax och konferensrum – Framtidens Hus tar ett steg till på vägen

Projektet Framtidens hus i Mellansel tar ytterligare ett stort steg framåt, beviljas sannolikt 700 000 kronor i bidrag från Örnsköldsviks kommun.

Efter att ha stått stilla i åtta månader under fjolåret kom bygget av Framtidens Hus i gång igen i höstas.

Beskedet att Allmänna arvsfonden beviljat Mellansels IF närmare två miljoner i bidrag till projektet kom i oktober 2015.

Läs också: Liten förening satsar stort

Arbetet återupptogs nästan omgående med etapp två i projektet. Det jobb som nu pågår avser främst inventarier och annan utrusning i fastigheten.

Föreningen sökte 2,4 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden och beviljades 1 958 000. Det innebär att projektet är underfinansierat med drygt 400 000 kronor.

Totalt kommer hela projektet att kosta drygt åtta miljoner och budgeten bygger på bidrag från flera håll. Etapp två finansieras framför allt av Allmänna arvsfonden, Örnsköldsviks kommun och Idrottslyftet.

– Vi tummar inte på målsättningen för projektet. I dagsläget har vi genom bland annat företagsstöd och socialt kapital lyckats få ihop till hälften av underskottet, säger Roger Fjeldseth, Mellansels IF.

Mellansels IF har sökt 700 000 kronor i bidrag från kommunen och hoppas nu att höstens positiva besked från Allmänna arvsfonden ska underlätta när kommunen tar sitt beslut.

Föreningens bidragsansökan har varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott men skickades tillbaka för att kompletteras med ett antal uppgifter.

– Vi ser mycket positivt på föreningens visioner och vi tror att det kommer att ge mycket positiva effekter i Mellansel, säger Glenn Nordlund.

Projektet Framtidens Hus är bland annat tänkt att innehålla ett "djungelgym", ett annorlunda motoriskt gym anpassat även för personer med någon form av funktionsnedsättning. I huset ska också finnas en relaxavdelning och en utbildnings- och konferensavdelning.

■■ Äntligen! Nu finns Allehandas nya app ute. Ladda ner den till Iphone eller Android.