Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djävulskt bra av Behemoth

"The Satanist är den polska kvartettens tionde studioalbum och kan inte ses som något annat än perfektion i sin genre".

Annons

1977 släppte Marvel Comics deras "Super Special KISS comic book". För att ytterligare boosta försäljningen fick bandmedlemmarna donera en del av sitt blod som sedan blandades ut med färgen som användes i serieboken.

Behemoth vill inte vara sämre och därför är den färg som pryder konvolutet till nya plattan utblandad med frontmannen Nergals eget blod.

Naturligtvis ett PR-trick även det, men dock så effektivt, särskilt om man gör en skiva som heter "The Satanist" och sjunger "I watched disciples twelve dissolved by flame". Ytterligare en dimension läggs till om man också tar i beaktande att Nergal diagnostiserades med leukemi 2010. En sjukdom han sedan dess har lyckats besegra.

Behemoth har gjort en ordentlig resa sedan albumdebuten 1995 med "Sventevith", då man bottnade rejält i klassisk black metal. En genre man sedan dess har rört sig bort från, mot renare melodier och pampiga orkestreringar.

"The Satanist" är den polska kvartettens tionde studioalbum och kan inte ses som något annat än perfektion i sin genre.

Inledande "Blow your trumpets Gabriel" får håren på mina armar att resa sig. Om det spelas musik när man träder in i helvetet, så lär det vara just den här låten och "Ora pro nobis Lucifer" är så bra så jag bara kan böja mig i vördnad.

En komplett platta och redan en klassiker när det gäller extrem metal.

Artist: Behemoth

Album: "The Satanist"

Genre: Blackened death metal

Bolag: Nuclear Blast

Betyg: 5/5

MARCUS MELINDER