Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges tredje sämsta division IV-lag förlorade igen: "Det är sjukt pinsamt"

Nätra GIF - laget som efter elva omgångar ännu inte tagit ett enda poäng och i de senaste fyra omgångarna har 1-22 i målskillnad. En dyster statistik som innebär att laget är det tredje sämsta division IV laget, i hela Sverige.
– Det är sjukt pinsamt med tanke på att det här nog också är den sämsta fyran i hela Sverige, säger lagets mittfältare, Alexander Naskov.

Annons

Bottenmöte i Ångermanlands division IV och hemmaplan för Nätra GIF - när redaktionsbilen rullade mot Västanå IP infann sig en känsla av att poängnollan kunde spräckas för den hopplösa tabelljumbon då det bara skiljde sju poäng upp till motståndet för aftonen, Lugnviks IF.

Självmål för Nätra GIF efter en dråplig situation som endast händer för lag i motgång.

Det började också positivt när den till antalet 50 personer publiken fick jubla för mål redan i den nionde minuten efter att Alexander Naskov skjutit lagets blott nionde mål på hela säsongen.

– Ja där kändes det som att vi ändå var med i matchen, men som vanligt orkar vi inte hela matcher, säger målskytten när han efter slutsignalen kan konstatera att den elfte raka förlusten är ett faktum efter en total kollaps i andra halvlek där laget släppte in fem mål och knappt infann sig på offensiv planhalva.

– Vi orkar inte spela 90 minuter för vi har inte tillräckligt med folk, vi orkar inte helt enkelt och det är ett problem vi har både på träningar som matcher.

Ni är Sveriges just nu tredje sämsta division IV lag, hur roligt är det med fotboll?

– För min del spelar det egentligen inte så stor roll men jag tycker synd om "Bitte" (ordförande i klubben) och de som engagerar sig för klubben. För mig spelar resultatet inte så stor roll, jag tycker om gänget bara och tycker det är kul att vara i omklädningsrummet.

Nätra GIF:s målvakt Erik Käck hämtar ut bollen ur nätet efter ännu ett baklängesmål.

En som var betydligt mer uppgiven efter slutsignalen var burväktaren, tillika lagkaptenen, Erik Käck - 59 gånger på elva matcher har han fått hämta ut bollen i nätet bakom sig.

Det finns bara två lag i hela Sverige som är sämre än er i denna division, finns det någon förklaring?

– Nej, men jag är inte förvånad. Vårt självförtroende är så lågt det bara kan vara, vi har 1-1 efter första halvleken men direkt de gör 1-2 i den andra så tappar vi allt och det är som att ett helt korthus rasar vid första motgång, svarar Erik och fortsätter:

– Vi får hoppas att det kommer en poäng i höstomgången.

Vad talar för att det gör det?

– Jag vet faktiskt inte.

LISTA: Här är Sveriges tre sämsta division IV-klubbar:

1/ Skutskärs IF FK, division IV Gestrikland: 13 matcher, 0 poäng, -120 målskillnad.

2/ IF Centern, division IV Halland, 13 matcher, 0 poäng, -69 målskillnad.

3/ Nätra GIF, division IV Ångermanland, 11 matcher, 0 poäng, -50 målskillnad.

Mer läsning

Annons