Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husum HK ställer upp med ett helt nytt lag i den nystartade ishockeyserien: "Många är intresserade av att vara med"

Tidig i juli kunde vi på Allehanda berätta att ishockeyns division III återuppstår - nu har den klassiska klubben Husum HK också gått ut med informationen om att de kommer starta upp ännu ett seniorlag för att delta i seriespelet.

Annons

För att ge fler chansen att spela ishockey, och på en nivå bättre lämpad för de som inte vill lägga ned all sin själ på idrotten, har Husum HK valt att starta upp detta lag som i vinter förväntas delta i den comebackande division III-serien.

Johan Silvernord säger att det finns stort intresse för det nystartade laget - i den nystartade serien

I skrivande stund är det fortfarande oklart exakt hur många spelare som är helt klara för laget. Johan Silvernord, lagledare och sportansvarig för a-laget, menar dock att man är säkra på att kunna ställa ett lag på isen i vinter.

– Det är många som är intresserade av att vara med, det vet jag. Men hur många som faktiskt är helt hundra klara för att spela har jag ingen koll på i nuläget.

Chansen finns också att spelare från division II-laget kan komma ned och spela matcher, för att få matchvana eller helt enkelt för att fylla ut tomma platser i vinter.

– Ja det vore ju jättebra för alla parter om vi kunde göra så.

Någon gemensam träning, division II och III-lagen emellan, är dock inte aktuell.

– Vi kommer att köra separata träningar för lagen, avslutar Silvernord.

Mer läsning

Annons