Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thelin efter sitt hat trick för Kramfors: "Den tyngsta segern hittills"

/
  • Skyttekungen Petter Thelin i luftduell med 1–1-skytten Marcus Olofsson och Frösöns lagkapten Fredrik Löfgren.
  • Frösöns högerback Erik Lundqvist duellerar med Hampus Sjödin. Den senare satte snyggt 2–1-målet på en frisparksvariant.
  • Frösöns ytterforward Anton Hybrink duellerar med Marcus Jössund.

Kramfors reagerade på bästa möjliga sätt efter 1–1-debaclet mot Röbäck.
– Det här var den tyngsta segern hittills i år, säger hat trickskytten Petter Thelin, efter övertygande 4–1-borta mot Frösön på Lövstas konstgräs.

Annons

21-åringen förstärkte därmed sin ledning i skytteligan. Thelin har nu gjort elva mål på åtta omgångar – ett strålande facit.

Två av hans fullträffar var dessutom rena klassmålen.

1–0: Frösön tappar boll på egen planhalva och Kramfors kontraslår blixtsnabbt. Bollen hittar Thelin i straffområdet, som dräper till direkt med högern. Bollen dundrar förbi en chanslös Dennis Grönlund i hemmamålet.

3–1. En kontring där Petter Thelin med en härlig muskelkraft trycker bort Marcus Olofsson i man-man-duellen. När denne ramlar i backen, lägger Thelin över bollen på höger fot, siktar mot bortre stolpen och sättet bollen snyggt. Matchens särklassiga prestation.

Kramforsforwarden ordnade dessutom den frispark som Hampus sjödin satte 2–1 på. Dessuom stängde Petter Thelin butiken med ytterligare ett kontringsmål till 4–1.

– Han är ruskigt duktig. Vi visste om hur bra han är och nu blev det extra stora hål där bak när vi gick över till en trebackslinje i slutet, sa Frösötränaren Anders Engström.

Petter Thelin var nöjd med både detaljer och helhetsintryck.

– Det här är årets tyngsta seger eftersom Frösön v ar bara några poäng bakom oss. Vi har sagt att den här veckan kommer att avgöra mycket av resten av säsongen.

Kramfors förstärker därmed sin andraplats i serien. Frågan är dock om de kan hota IFK Östersund, som verkar outstanding.

– Vi ska inte kunna rubba dem, med tanke på hur bra de går. Men vi vill i alla fall fortsätta att höja vår lägstanivå och bli mer stabilt, menar Thelin.

Hela Kramfors får plusbetyg för en konsekvent väl genomförd match. Christoffer Milde är kanske värd en extra ros, för sina stora energi, sin rörlighet och sin smarthet i bollhanteringen.

– Christoffer är en fantastisk värvning, avslutar Petter Thelin.

Mer läsning

Annons