Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planstormaren återvände till läktaren efter att ha blivit avvisad – nu får Sollefteå stark kritik: "Det får inte hända"

Säkerheten kring Sollefteå GIF och Nipvallen fick stark kritik efter gårdagens skandalscener - åtgärder kan komma att krävas i framtiden. "Jag är jättebesviken på Sollefteå som arrangörsförening då jag ser att killen fortfarande står kvar här inne på arenan."

Annons

TV: Se klipp från matchen – Allehandas reporter var på plats och berättar om händelseförloppet:

LÄS MER: Skandalscener i mötet mellan Sollefteå och Kramfors – matchen bröts efter planstormning

Scener vi aldrig sett förut inom den lokala fotbollen utspelade sig i går på Nipvallen när en supporter till ett av lagen sprang in på planen vid ett tumult som uppstod efter en tuff närkamp där känslorna rann över för ett par spelare.

Efter att tumultet lugnat ned sig beordrade domaren alla spelare att lämna planen och skickade in dem till respektive omklädningsrum för att det där inte fanns någon garanti för spelarnas säkerhet.

– Han dömer enligt regelboken och skulle inte ha tagit något annat beslut, det var helt rätt beslut, sa domarobservatör Per Nordlander efter matchen.

Den supporter som sprang in på planen och rakt in i tumultet avvisades efter det från arenan – men återvände omgående utan åtgärder från arrangörer vilket irriterade Per rejält.

– Att ingen har tagit tag i att han fortfarande står kvar här inne på arenan är för dåligt och får inte hända. De följde honom upp till entrén efter incidenten men gjorde inget när han kom tillbaka.

Vad blir efterspelet av det här, tror du?

– Det kommer att bli en skriftelse till Svenska Fotbollsförbundet och en säkerhetsfråga. Supportrar ska inte kunna springa in på planen som i dag.

Mer läsning